Capital.ba

Kriza teško pogodila jug Italije

25.07.2014. / 17:14

rimRIM, Ekonomska kriza ostavila je izuzetno ozbiljne posljedice u južnoj Italiji, saopštilo je italijansko udruženje poslodavaca Konfindustrija.
Iz Konfindustrije navode da će jugu Italije biti potrebna značajna pomoć da bi se podstakao slab privredni rast koji taj region bilježi.
Konfindustrija navodi da je od početka finansijske krize 2007. godine bruto domaći proizvod juga Italije smanjen za 47,7 milijardi evra, a privreda tog regiona ostala je bez 600.000 radnih mjesta, prenosi agencija ANSA.

U južnoj Italiji bez posla je gotovo dvoje od troje mladih od 15 do 24 godine starosti. Ipak, postoje određeni znaci blagog privrednog oporavka, u vidu otvaranja većeg broja malih preduzeća i blagog rasta prihoda od turizma, navodi Konfindustrija, dodajući da je, i pored toga, neophodno podstaći ekonomiju regiona. Tanjug

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!