Capital.ba

Slim: Raditi samo tri dana u sedmici

20.07.2014. / 11:19

karlos slimMEKSIKO SITI,  Drugi najbogatiji čovjek na svijetu, Meksikanac Karlos Slim, predložio je radikalnu promjenu u načinu rada, prema kojoj bi ljudi radili samo tri dana u nedjelji.

“Radeći tri dana nedjeljno, imali bismo više vremena za opuštanje i za kvalitetniji život. Četiri slobodna dana nedjeljno bi značilo osmišljavanje novih aktivnosti za razonodu i trošenje vremena”, rekao je meksički magnat u sektoru telekomunikacija Karlos Slim na poslovnoj konferenciji u Paragvaju, a prenio časopis Tajm.

Taj prijedlog ima i jednu začkoljicu: ako bi radna nedelja trajala kraće, kasnije bismo odlazili u penziju, pa bi se, umjesto sa 50 ili 60 godina, penzionisali tek sa 70 ili 75 godina, rekao je 74-godišnji milijarder i filantrop.

Slim je izvršni direktor telekomunikacione kompanije “Telmeks”, koja je nedavno uvela ugovor o radu prema kojem bi radnici koji počnu da rade prije 20. godine odlazili u penziju prije nego što napune 50, sa opcijom da nastave da rade i poslije toga uz punu platu i radnu nedjelju od četiri dana.

Bogatstvo Karlosa Slima se, prema časopisu “Forbs”, procenjuje na više od 80 milijardi dolara.Tanjug

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!