Capital.ba

Na Banjalučkoj berzi ostvareno 77.141 KM prometa

10.07.2014. / 17:45

banjalucka-berzaBANJALUKA, Na Banjalučkoj berzi ostvareno je 77.141 KM prometa, kroz 64 transakcije, podaci su Berze. 

Od akcija na službenom berzanskom tržištu – lista B najveći promet ostvaren je akcijama Nove banke iz Banjaluke, kojima je trgovano u iznosu od 1.500 KM, po prosječnoj cijeni akcija od 0,50 KM.

Ukupan promet obveznicama iznosio je 51.835 KM, pri čemu je najviše trgovano obveznicama Republike Srpske – izmirenje ratne štete tri u iznosu od 23.787 KM.

Od zatvorenih investicionih fondova /ZIF/ najveći promet je ostvaren akcijama Kristal invest fonda iz Banjaluke, kojima se trgovalo u iznosu od 9.120 KM, po prosječnoj cijeni od 4,88 KM, što predstavlja rast cijene za 1,24 odsto.

Među fondovima, najveći rast od 1,6 odsto imale akcije Cepter fonda iz Banjaluke i danas se ovim akcijama trgovalo po prosječnoj cijeni od 7,62 KM.

Gubitnik dana među fondovima sa padom od 7,77 odsto su akcije Euroinvestment fonda iz Banjaluke i danas se ovim akcijama trgovalo po prosječnoj cijeni od 14,95 KM.

Od hartija od vrijednosti na slobodnom berzanskom tržištu najveći promet je ostvaren akcijama preduzeća “Komunalne usluge” iz Prijedora, kojima se trgovalo u iznosu od 4.039 KM, po prosječnoj cijeni od 0,50 KM. Srna

Preuzimanje dijelova teksta ili teksta u cjelini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.capital.ba
Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!