Capital.ba

Đokić: Smanjenja u dijelu troškova

08.07.2014. / 15:35

petar djokicBANJALUKA, Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Petar Đokić izjavio je da u rebalansu budžeta za ovu godinu ima određenih smanjenja kod svih budžetskih potrošača, posebno u dijelu troškova.

Đokić je istakao da će sistem boračko-invalidske zaštite biti potpuno funkcionalan i da će sva prava biti ostvarivana za korisnike kako je planirano.

Prema njegovim riječima, i doznake za penzije koje se daju Fondu PIO iz republičkog budžeta mogle bi biti uvećane, s obzirom da se povećava broj penzionera i širi obim prava.

Đokić je novinarima u Banjaluci rekao da će u oblasti praćenja Akcionog plana zapošljavanja biti određena sredstva, kao i u oblasti programa socijalnog zbrinjavanja radnika.

“Mogu biti određene vrijednosti promijenjene, ali moramo shvatiti da se i to mora desiti, jer ogromnu štetu koju Srpska ima od poplava mora sanirati Republika Srpska najvećim dijelom iz budžeta”, zaključio je Đokić.

Ovogodišnji utvrđeni budžet Republike Srpske iznosi 2.025.000.000 KM. Srna

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!