Capital.ba

Milioni otišli na poklone i putovanja

03.07.2014. / 6:20

slikaSARAJEVO, Ministarstvo odbrane BiH zakup više prostora iste kvadrature tokom prošle godine plaćalo je po različitim cijenama, na poklone je potrošilo skoro 120.000, a putni troškovi veći su za gotovo 900.000 maraka nego u 2012. godini. 

Letački dodatak isplaćen je za 170 osoba iako Oružane snage imaju devet helikoptera, a bojevo i manevarsko streljivo koje je plaćeno 472.831 KM nije isporučeno.
To su samo neke od zamjerki koje su revizori naveli u izvještaju o finansijskoj reviziji Ministarstva odbrane za 2013. koji je juče objavila Kancelarija za reviziju institucija BiH. Revizori su ovom ministarstvu dali mišljenje s rezervom uz isticanje predmeta.
Dodaci i putovanja
Ministarstvo je lani potrošilo 278,29 miliona KM, a čak 87 odsto novca potrošeno je na bruto plate i naknade. Na bruto plate 9.906 zaposlenih u Ministarstvu i Oružanim snagama BiH potrošeno je 189,14 miliona KM. Kada je u pitanju dodatak na platu najviše je isplaćeno za letački dodatak – 744.121 KM.
– Oružane snage trenutno raspolažu sa devet ispravnih helikoptera, dok je pravo na letački dodatak u decembru 2013. ostvarilo 170 osoba – utvrdili su revizori. Glas Srpske

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

    Komentari na članak: Milioni otišli na poklone i putovanja

    1. GENERAL

      Jadna li je vojska-armija sa ovakvim izdacima-mućkma,ali države nema, nema ni vojske-armije-komponente, zato je sve ovo ovako.
      Dajte da iko provjeri, imal’ i jedna vojska-armija na svijetu koja ima ovolike letačke kapacitete, a da plaća tolike letačke resurse???
      Sve je osim hapsa….loš izlaz i napredak.