Capital.ba

“Bosnaplod“ ima perspektivu

23.06.2014. / 17:03

bosnaplod brckoBRČKO, Gradonačelnik Brčko distrikta Anto Domić izjavio je danas da brčanski “Bosnaplod”, nakon duboke krize i uvođenja stečaja, radi sa znatnim kapacitetom i da je to dobra poruka za potencijalne kupce – da ovo preduzeće ima realnu šansu da ponovo postane okosnica razvoja poljoprivredne proizvodnje ovog područja. 

“Danas smo se uvjerli da stečajni posutpak u `Bosnaplodu` ovo predzeće usmjerava u dobrom pravcu, koji će mu omogućiti da ono ponovo postane značajan prerađivački kapacitet, koji mora biti očuvan”, rekao je Domić prilikom današnje posjete ove privatizovane firme.

Predsjednik Skupštine Brčko distrikta Đorđa Kojić izrazio je zadovoljstvo što može posjetiti Fabriku u kojoj se, uprkos brojnim poteškoćama, odvija proizvodnja.

“Prema onome što smo danas vidjeli i čuli u razgovoru sa radnicima, sigurno je da `Bosnaplod` ima perspektivu, a na nama u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti je da im pomognemo da bi izašli iz začaranog kruga u kome se nalaze”, rekao je Kojić novinarima nakon posjete ove fabrike za preradu vođa.

Stečajni upravnik Stojan Jović rekao je da u fazi revitalizacije u “Bosnaplodu” u prosjeku radi od 40 do 70 radnika.

“Međutim, trenutno je sezona berbe višnje, pa je na plantažama angažovano više od 200 sezonskih radnika”, rekao je Jović, dodajući da su spremni da taj broj povećaju za oko 30 odsto. Srna

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!