Capital.ba

Fond PIO: Uspostavljen Integrisani informacioni sistem

17.06.2014. / 14:51

fond pioBIJELJINA, Fond penzijskog i invalidskog osiguranja /PIO/ Republike Srpske u potpunosti je uspostavio Integrisani informacioni sistem, kao jedinstveni sistem koji daje novi kvalitet, efikasnost i efektivnost u radu ove institucije, saopšteno je iz Fonda.

Za razvoj i primjenu Integrisanog informacionog sistema Fond PIO je izdvojio oko 1,7 miliona KM, a nakon provedenog otvorenog javnog postupka povjerenje je dato firmi “M&I Sistems” Banjaluka.

“Integrisani informacioni sistem uveden je nakon četiri godine intenzivnog rada i postepenog uvođenja modula i aplikacija. Testna proba izvršena je u aprilu, a potom je obradom aprilske i majske penzije potvrđena operativnost i funkcionalnost sistema u produkcionom okruženju”, navode iz Fonda PIO.

Cilj Fonda je da kroz primjenu ovog sistema optimizuje poslovne procese i ostvari punu kontrolu nad njima, uz međusobnu povezanost i funkcionisanje svih organizacionih dijelova Fonda /centralne službe, filijala i poslovnica/.

Poseban akcenat stavljen je na automatsko donošenje rješenja, likvidaturu penzija, praćenje tokova poslovnih procesa, sa maksimalnom kontrolom i smanjenjem troškova poslovanja.

Ključni moduli ovog sistema su M1 /matična evidencija osiguranika/, M2 /matična evidencija korisnika prava/, M3 /kancelarijsko poslovanje/, M4 /likvidatura penzija/, M5 /prihodi/, M6 /automatsko rješavanje/, M7 /uvjerenja/ i M8 /obaveze Republike/.

Osim ključnih modula, Integrisani informacioni sistem čine i opšti moduli – računovodstvo i finansije, ljudski resursi i plate, opšti poslovi, javne nabavke i kancelarijsko poslovanje.

Prednost ovog sistema ogleda se i u tome što je izvršena centralizacija resursa na centralnom serveru, konsolidovane su baze podataka, čime je smanjen rizik od nedostupnosti podataka. Srna

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!