Capital.ba

Dodik: Biće dovoljno novca za jednokratnu pomoć

26.05.2014. / 17:56

poplaveŠAMAC, Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da će Vlada i vlasti Republike Srpske obezbijediti jednokratnu pomoć za sve one kojima je voda ušla u stambeni objekat.

“Praviće se posebni programi za sanaciju u poljoprivredi, za sanaciju i pomoć privrednim organizacijama, sanacioni program za svaku javnu instituciju i javnu infrastrukturu koja je uništena”, rekao je Dodik danas u Crkvini kod Šamca.

On je dodao da će biti dovoljno novca za jednokratnu pomoć onima kojima je voda ušla u stambeni objekat, a to znači da se zamijene podovi, okreči i opremi minimalno namještajem i bijelom tehnikom.

Dodik je rekao da će 18. juna imati preliminaran iznos štete koja se desila u Šamcu.

“Ovaj put ljudi koji su stradali neće ostati bez republičke pomoći i u tom pogledu kasnije će im se pomoći kroz niz subvencija. Opštini Šamac ćemo sigurno dati poseban tretman u vezi sa određenim stimulansima u porezima, olakšicama, a razgovaraćemo i sa bankama o dospjelim kreditima. To je ogroman posao i ne smijemo propustiti nijednu mogućnost da pomognemo ljudima”, rekao je predsjednik Srpske.

On je istakao da cijeni lokalne vlasti koje su besprekorno funkcionisale sa republičkim vlastima, te dodao da u Šamcu nije bilo narušavanja javnog reda i mira.

“Sve odluke koje su donesene, stanovništvo je ispoštovalo”, rekao je Dodik. Srna

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!