Capital.ba

Francuzi najmanje vjeruju agentima za nekretnine

06.05.2014. / 19:23

stanoviPARIZ, Građani Francuske, njih 66 odsto, imaju manje povjerenja prilikom kupovina robe i usluga u odnosu na 2009. godinu, ali na “udaru” njihove sumnjičavosti nisu sve djelatnosti podjednako, otkriva studija koju je sproveo istraživački centar Mediaprizm (Mediaprism).

Prema studiji, urađenoj za mjesečni magazin “Šezdeset miliona potrošača”, najveće nepovjerenje anketirani su izrazili prema agentima za nekretnine (83 odsto), agentima osiguranja (78 odsto) i telekomunikacionim operaterima i internet provajderima (74 odsto), a slijede bankarski službenici (72 odsto), prenosi AFP.

Suprotno, zanimanja iz medicinske struke, i to ljekari (91 odsto), farmaceuti (87 odsto) i oralni hirurzi (76 odsto), zajedno sa malim trgovcima (87 odsto) čine profesije kojima Francuzi najviše vjeruju prilikom plaćanja usluga.

Među razlozima koji potrošače navode na nepovjerenje, trgovačka praksa je najčešće citirana, tako da 82 odsto ispitanika smatra da prodavci žele da utiču na njihov izbor u skladu sa sopstvenim interesom, radije nego što dijele iskrene savjete.

U istraživanju se, takođe, navodi da 92 odsto potrošača ocjenjuje da su proizvodi za domaćinstvo nove tehnologije napravljeni tako da ne traju dugo.

Što se tiče kupovine putem interneta, 55 odsto potrošača smatra da je ona korisna i da nudi mogućnost bolje kupovine.

Anketa je sprovedena na reprezentativnom uzorku od 1.020 punoljetnih osoba. Tanjug

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!