Capital.ba

Poslije četiri mjeseca trgovinski suficit Kanade

04.04.2014. / 6:50

kanadaOTAVA, Kanada je u februaru ostvarila trgovinski suficit od 290 milijardi dolara, prvi od septembra prošle godine, saopštio je Zavod za statistiku iz Otave.

Ostvareni februarski suficit je iznad očekovanja analitičara, koji su predvidjeli da će on dostići 200 milijardi dolara, prenio je AFP.

Izvoz je u februaru na mjesečnom nivou porastao 3,6 odsto dostižući vrijednost od 42,3 milijarde dolara, podstaknut prije svega izvozu u automobilskoj industriji od 9,7 odsto i u enegetskom sektoru od šest odsto.

Izvoz u EU je povećan 6,8 odsto, a u Japan 12 odsto.

Vrijednost uvoza je u februaru dostigla 41,2 milijarde dolara, a iz SAD, prvog trgovinskog partnera Kanade 32,4 milijarde dolara, što je više 3,4 odsto nego u januaru.

Trgovinski suficit Kanade sa SAD u januaru je iznosio 3,9 milijardi dolara, a u februaru 4,3 miljarde. Tanjug

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!