Capital.ba

Košarac: Licemjerno da odlazeći saziv smanjuje primanja

20.03.2014. / 19:47

sarajevo 1SARAJEVO, Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Staša Košarac smatra da je potrebna racionalizacija troškova u institucijama BiH, ali da je licemjerno da odlazeći sazivi zvaničnika donose bilo kakve odluke koje će se odnositi na sljedeći saziv.

“Smatram da privilegije treba umanjiti, manje ih koristiti, ali da je licemjerno donositi odluke koje će okarakterisati način funkcionisanja nekog budućeg saziva”, rekao je Košarac novinarima u Sarajevu.

Ocjenjujući da je bavljenje politikom u BiH privilegija, ali i obaveza i odgovornost, Košarac je iznio stav da budući saziv parlamenta i Savjeta ministara treba da donosi odluke koje će se odnositi na njihov mandat.

Kada je riječ o izmjeni Ustava BiH koja bi omogućila mijenjanje iznosa plata izabranih zvaničnika BiH u trajanju mandatnog perioda, što sada nije moguće, on je ocijenio da nije moguće očekivati takvu odluku do kraja mandata ovog parlamenta.

“Očekujem da će predsjedavajući Doma naroda, koji koncipira dnevni red, i tu tačku staviti na dnevni red Kolegijuma, koji bi odlučio da se ta tačka nađe na sjednici Doma”, dodao je Košarac.

U Parlamentarnoj skupštini BiH u posljednjih mjesec i po dana pokrenuto je nekoliko inicijativa za smanjenje primanja izabranih zvaničnika na nivou BiH. Srna

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!