Capital.ba

Fiat 500L najprodavanije vozilo

10.03.2014. / 7:17

fiat 500 lBEOGRAD, U Srbiji se najviše kupuju automobili marke Škoda, ali je najprodavaniji automobil FIAT 500L.

Srpska asocijacija uvoznika vozila i dijelova saopštila je da je u februaru 2014. na tržištu Srbije prodato 1.295 automobila, što predstavlja blagi rast u odnosu na mjesec januar kada je kupcima isporučeno 100 vozila manje. Pojedinačno, najprodavanije vozilo je FIAT 500L.

Kada je riječ o markama automobila, najuspješnija je bila Škoda koja je u februaru u Srbiji plasirala 271 vozilo. Drugi je FIAT sa 232 prodata automobila, na trećem mjestu je Volkswagen sa 109, a na četvrtom Ford sa 107 isporučenih vozila. slijede Hyundai, Dacia i Kia.

U Srbiji su se u februaru 2014. najviše prodavala vozila iz niže klase, 484 automobila, za njima slijede modeli iz niže srednje klase – 349, dok su na trećem mjestu po potražnji terenska, odnosno SUV vozila sa 176 prodatih automobila.

Pojedinačno, ubjedljivo najprodavaniji model bio je FIAT 500L sa 138 isporučenih primjeraka.

Inače, od početka 2014. u Srbiji je prodato 2.490 vozila, a najprodavaniji brend je i u ovom periodu bila Škoda sa 484 automobila. Po pojedinačnoj prodaji je takođe prednjačio FIAT 500L sa 171 isporučenim vozilom. Šumadijapress

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!