Capital.ba

Sajam preduzetništva učenika Srednje ekonomske škole u Šamcu

07.03.2014. / 18:01

samacŠAMAC, Učenici srednje ekonomske škole “Nikola Tesla” u Šamcu organizovali su danas sajam učeničkog preduzetništva, koji treba da pomogne učenicima da steknu neophodna znanja da bi postali uspješni preduzetnici. 

Sajam, drugi po redu, koji je organizovan po programu norveške vlade, organizovan je u holu Srednje ekonomske škole u Šamcu.

Učesnici sajma spremaju se da 1. aprila idu na sličan sajam u Banjaluku, kako bi što uspješnije predstavili svoje proizvode i opštinu iz koje dolaze.

Profesor ekonomske grupe predmeta zadužena za sekciju “Učeničko preduzetništvo” Dragica Vitezović kaže da su učenici napravili biznis plan, nakon čega im je Norveška vlada odobrila neophodna sredstva i počeli su sa proizvodnjom.

Formirana su dva virtuelna preduzeća “Svit tejst of” za proizvodnju domaćeg džema i “Flauer” koje se bavi proizvodnjom cvijeća.

Učenica Željana Ivković iz kompanije “Svit tejst of”, koja se bavi proizvodnjom džemova od nara, šipka i dunja po “bakinom receptu”, kaže da su zadovoljni današnjom prodajom i da očekuju uspjeh na sajmu u Banjaluci.

Predstavnik kompanije “Flauer” Marko Vuksanović kaže da su radili svaki dan na uzgoju cvijeća, uz malu pomoć roditelja, ali im ta obaveza nije teško pala, jer vole uzgajati cvijeće. Srna

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!