Capital.ba

Firmi MK grupe u Ukrajini lakše nego drugima

04.03.2014. / 7:25

ukrajinaBEOGRAD, Kompanija koja u okviru MK Grupe posluje u Ukrajini, Agro Invest Ukrajina, u potpunosti je ukrajinska kompanija i nije imuna na nedaće koje su zadesile cijelu ukrajinsku privredu, s obzirom na dešavanja u toj zemlji, ali se nalazi u lakšoj situaciji od većine tamošnjih firmi, kažu u MK grupi.

Direktor Agro Invest Ukrajina, Željko Erceg izjavio je da postoji nekoliko značajnih faktora koji toj kompaniji suštinski olakšavaju situaciju. On je napomenuo da ta kompanija posluje u sektoru poljoprivrede i da joj ne predstavlja problem da privremeno “zamrzne” proizvodne aktivnosti pošto trenutno nije sezona intenzivnih radova.

“Osim toga, mi smo 100 odsto izvozno orijentisani na treća tržišta tako da nemamo problem sa realizacijom. Naš biznis model sa vertikalnom integracijom i principom ”svi naši proizvodi na našim silosima”, pružaju nam dodatnu sigurnost. Naravno, puno nam pomaže i snaga same MK Grupe koja je u stanju da nam obezbjedi podršku da prebrodimo težak period, u slučaju da se za to ukaže potreba”, rekao je Erceg.

On je dodao da je u okviru kompanije sprovedeno niz mjera – od plana i obuke personala za slučaj višenedjeljnog gubljenja internet i telefonskih komunikacija i kopiranja podataka sa servera, do maksimalnog fizičkog i tehničkog obezbjeđenja imovine kompanije.

Dodao je da su u stalnom kontaktu sa matičnom kompanijom, ali i sa EBRD koja je partner MK Grupe pa tako i firme Agro Invest Ukrajina. “Njihova politička težina i uticaj, u nekim slučajevima, mogu da pomognu, iako za sada za tim nije bilo potrebe”, napomenuo je Erceg.

On je ukazao i na aktivnosti ambasade Srbije i konzulata u Kijevu koju su odmah po eskalaciji sukoba reagovali i ponudili svoju podršku. Tanjug

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!