Capital.ba

Švajcarska: Manje stranaca u direktorskim foteljama

03.03.2014. / 16:58

svajcarskaBERN, Broj stranaca na čelu najvećih švajcarskih firmi je prošle godine smanjen, pokazala je studija agencije Guido Schilling.

Udio stranaca u rukovodećim mjestima stotinjak najvećih švajcarskih preduzeća je od 2006. do 2011. rastao da bi 2012. stagnirao, a prošle godine pao, prenio je AFP.

Udio stranaca na menadžerskim pozicijama u Švajcarskoj je 2006. iznosio 36 odsto, 2011. je porastao na 45 odsto, 2012. je došlo do stagnacije da bi prošle godine bio smanjen na 42 odsto.

Agencija Guido Schilling već devetu godinu za redom sprovodi studiju o učešću stranaca ali i žena u 119 najuspješnijih švajcarskih preduzeća. Tanjug

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!