Capital.ba

Kesić: Doveden u pitanje rad Agencije za lokalni razvoj

25.02.2014. / 12:45

kesicGRADIŠKA, Projekt menadžer u Agenciji za lokalni razvoj u Gradišci Nenad Kesić upozorio je danas da je doveden u pitanje rad ove agencije i njenog projekta “Agroindustrijske zone” u Novoj Topoli.

Kesić, koji je i poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske, danas je na konferenciji za novinare iznio niz optužbi na račun Upravnog odbora /UO/ Agencije za lokalni razvoj, kao i na izvještaj nezavisnog revizora o finansijskim izvještajima Agencije za 2012. godinu.

On je istakao da je, prema mnogim parametrima, Agencija za lokalni razvoj u Gradišci najuspješnija u Republici Srpskoj, ali da “postoji organizovana grupa za uništenje agencije i Agroindustrijske zone u Novoj Topoli”.

“Tu organizaciju čine sadašnji UO Agencije za lokalni razvoj, koji za deset sjednica, održanih na tajnim lokacijama, nije donio nijednu preporuku za unapređenje rada Agencije. To je neshvatljivo”, rekao je Kesić.

On je dodao da će na optužbe koje je iznio Upravni odbor i na netačne navode nezavisnih revizora biti odgovoreno krivičnim prijavama.

“Radimo bez plata 10 mjeseci i žalili smo se inspekciji rada. Tražili smo i budžetsku inspekciju za prošlogodišnji rebalans i ovogodišnji opštinski budžet. Imamo i dokaze da je izvještaj nezavisnog revizora netačan, osim jedne primjedbe u vezi sa našim potraživanjima”, rekao je Kesić.

On je najavio da će na sjednici Skupštine opštine zatražiti da se sagledaju sve moguće posljedice i da ne želi da zbog opstruisanja rada Agencije i “Agroindustrijske zone” štete trpe investitori i budžet opštine.

Kesić je naveo da je u ovoj godini planirano da se u “Agroindustrijsku zonu” investira 3,5 miliona KM, te da se započne nekoliko projekata unutar zone, kao što je izgradnja veletržnice.

“Primili smo novi zahtjev za kupovinu građevinskog zemljišta u zoni, a za dan-dva očekujemo još jedan zahtjev iz Holandije za kupovinu 30 hektara zemljišta, gdje bi se prebacila jedna kompletna proizvodnja iz Holandije”, dodao je Kesić.

O Agenciji za lokalni razvoji u Gradišci i “Agroindustrijskoj zoni”, čiji je idejni tvorac ova agencija, biće raspravljano u petak, 28. februara, na redovnoj sjednici Skupštine opštine. Srna

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!