Capital.ba

Republikanci će dozvoliti podizanje praga zaduženja

11.02.2014. / 19:42

sadVAŠINGTON, Izgleda da su SAD ponovo uspjele da izbjegnu sukob dvije kongresne frakcije u “minut do ponoć“, pošto su lideri Predstavničkog doma, u kojem republikanci imaju većinu, saopštili danas da će dozvoliti glasanje o podizanju praga zaduživanja bez traženja dodatnih ustupaka od demokrata.

Predsjedavajući Predstavničkog doma, Džon Bejner, izrazio je očekivanje da će svi demokratski saveznici predsjednika Baraka Obame u srijedu glasati za podizanje granice državnog duga, prenosi agencija AP.

Naime, u oktobru prošle godine, usred djelimične blokade američke vlade, SAD su se našle na ivici bankrota, ali je to spriječeno privremenim podizanjem granice duga od strane Kongresa.

Takvo podizanje praga zaduženja je neophodno kako bi američka vlada mogla na vrijeme da plati svoje obaveze i da normalno funkcioniše, posjeća AP. Tanjug

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!