Capital.ba

Rezultati proizvođača igračaka Hasbro ispod očekivanih

10.02.2014. / 19:26

hasbroVAŠINGTON, PARIZ, Jedan od najvećih svjetskih proizvođača igračaka i društvenih igara, američka kompanija Hasbro, u četvrtom tromjesečju prošle godine ostvarila je neto profit od 129,8 miliona dolara, što je pad od 0,4 odsto u odnosu na isti kvartal 2012. godine.

Profit po akciji, kada se isključe vanredne stavke, na kraju 2013. vrijedio je 1,12 dolara, dok su analitičari u prosjeku očekivali 1,23 dolara, prenio je francuski list Kapital.

Prihodi od prodaje u posmatranom tromjesečju iznosili su 1,28 milijardi dolara, što je pad od 0,1 odsto na godišnjem nivou i manji su od očekivanih (1,30 milijardi).

Kompanija je u saopštenju navela da je pad prodaje u diviziji igračaka za dečake (transformersi i drugo) neutralizovao rast u segmentu igračaka i društvenih igrica za devojčice (“furby” i “mon petit poney”).

Na domaćem tržištu, u Sjevernoj Americi, prodaja je u četvrtom kvartalu opala pet odsto, dok je za cijelu 2013. smanjena dva odsto. Suprotno, na inostranim tržištima zabilježen je rast prodaje, pet i devet odsto, respektivno. Tanjug

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!