Capital.ba

Profit Lisce skočio 135 odsto

07.02.2014. / 18:19

liscaLJUBLJANA, Jedan od najvećih evropskih proizvođača donjeg veša, Lisca, ostvarila je prošle godine rast profita od 135 odsto na godišnjem nivou na 1,7 miliona evra.

Prihodi slovenačke grupacije su istovremeno porasli 10 odsto na 29,2 miliona evra, navodi kompanija, a prenosi agencija STA.

Lisca je 80 odsto prihoda ostvarila u inostranstvu i to uglavnom na markama “lisca” i “čik” (Cheek by Lisca). Najevći rast prihoda evidentiran je u Italiji, Njemačkoj, Rusiji i Holandiji.

Lisca je bila najveći proizvođač rublja u bivšoj Jugoslaviji, a i dalje je najveći u istočnoj Evropi i jedan od najvećih na nivou cijelog starog kontinenta. Kompanija ove godine očekuje prihode od 30 miliona evra i zaradu od 2,1 milion. Tanjug

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!