Capital.ba

Upoznajte kanadskog trkača “Felina CB7”

04.02.2014. / 6:30

felinoNJUJORK, Prije nekoliko nedjelja, na manje poznatom Salonu automobila u Montrealu, predstavljen je zanimljiv trkački automobil iz male kanadske firme “Felino” koju je osnovao profesionalni vozač Antoan Baset.

“CB7” je njihov prvi model, a predstavljen je nakon četiri godine razvoja.
Specifičan izgled ovog trkača, a pogotovo njegovog zadnjeg dijela, će sigurno podijeliti publiku, ali ono što se nalazi ispod haube će se zasigurno svima svidjeti.
Za pokretanje “felina CB7” zadužen je 6.2-litarski V8 motor sa 525KS i 662Nm
obrtnog momenta sa pogonom na zadnjim točkovima i šestostepenim manuelnim ili sekvencijalnim mjenjačem.
1.1 metar, a težina mu iznosi tek 1.134kg.

Zvanične cifre nisu objavljene, ali se procjenjuje da mu za ubrzanje do stotke treba oko 3.5 sekundi, dok će mu početna cijena biti oko 70.000 evra, prenose agencije.

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!