Capital.ba

U Hrvatskoj pad zaposlenosti u novembru

03.01.2014. / 16:13

zagrebZAGREB, U Hrvatskoj je ukupan broj zaposlenih u industriji u novembru bio manji za 0,3 odsto u poređenju sa oktobrom, a u odnosu na novembar 2012. manji je za 3,5 procenata, podaci su Hrvatskog zavoda za statistiku.

U novembru je u odnosu na oktobar u proizvodnji intermedijarnih proizvoda i energije za 0,9 odsto bilo manje zaposlenih, a u kapitalnim proizvodima za 0,2 odsto.

U proizvodnji trajnih proizvoda za široku potrošnju broj zaposlenih je povećan za jedan odsto, a u netrajnim proizvodima za široku potrošnju za 0,1 odsto.

Ako se uporede podaci u novembru 2013. sa istim mjesecom 2012. godine, onda je u proizvodnji energije za 11,9 odsto manji broj zaposlenih, u kapitalnim proizvodima za 4,7, u intermedijarnim proizvodima za 2,5 i u netrajnim proizvodima za široku potrošnju manji za 2,3, dok je u trajnim proizvodima za široku potrošnju povećan broj zaposlenih za 5,8 odsto.

U novembru je u odnosu na oktobar broj zaposlenih u rudarstvu i vađenju ruda smanjen za 3,3 odsto, u prerađivačkoj industriji za 0,2, a u oblasti snabdijevanja električnom energijom, gasom, parom i klimatizaciji manji je za 0,9 procenata.

Ako se uporede novembarski podaci iz 2013. i 2012. godine u rudarstvu i vađenju ruda smanjen je broj zaposlenih za 6,3 odsto, u prerađivačkoj industriji za 2,4, a u oblasti snabdijevanja električnom energijom, gasom, parom i klimatizaciji za 13,5 odsto je manje zaposlenih.

Ukupna produktivnost rada u industriji od januara do novembra prošle godine u poređenju sa istim periodom 2012. godine veća je za 3,2 odsto. Srna

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!