Capital.ba

Čubrilović: Uskoro ugovor za dionicu autoputa od Prnjavora do Banjaluke

19.12.2013. / 8:58

nedeljko cubrilovicBANJALUKA, Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljko Čubrilović najavio je da će u narednim danima biti potpisan ugovor za izgradnju druge dionice autoputa Banjaluka – Doboj od Prnjavora do Banjaluke.

On je naveo da je završena sva potrebna procedura i da bi, nakon potpisivanja ugovora o gradnji, radovi na toj dionici trebalo da počnu na proljeće.

Čubrilović je za “Večernje novosti” rekao da bi dionica autoputa Doboj – Prnjavor, ako bude sve teklo po planu, trebalo da bude završena 2015. godine, a najkasnije 2016. godine, što bi bila rekordna izgradnja.

On je istakao da je u toku izrada projekta za gradnju mosta na Drini između Bratunca i Ljubovije, koji ima izuzetan značaj za Republiku Srpsku i Podrinje, jer će ojačati privredne veze Srbije i Srpske.

“Put u tom dijelu biće skraćen za 100 kilometara, što je veoma značajno za građane i privrednike s obje strane Drine”, rekao je Čubrilović.

Govoreći o izgradnji mosta na Savi, Čubrilović je rekao da nema novih informacija o tome iz hrvatske Vlade i da je Hrvatska usporila taj projekat bez konkretnih obrazloženja.

Čubrilović je rekao da je za 15 dana od uvođenja avio-linije Beograd – Banjaluka – Beograd bilo 14 letova i da je prevezeno 552 putnika.

On je dodao da je menadžment kompanije “Er Srbija” ovu liniju ocijenio uspješnom i održivom.

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

    Komentari na članak: Čubrilović: Uskoro ugovor za dionicu autoputa od Prnjavora do Banjaluke

    1. rakovic

      G. ministre (malim slovom) molio bih da čitate hrvatsku štampu. Most na Savi, po mišljenju Vlade te iste zemlje treba da finansira EU. Po njihovim riječima spremaju dokumentaciju da kandiduju projekat. To će potrajati barem dvije-tri godine od podnošenja dokumentacije. Jednom rječju Hrvatska je prekršila dogovor (ugovor?) sa BiH ili RS i odustala od finansiranja gradnje mosta, ili taj dogovor (ugovor?) nije nikada ni potpisan u nekoj, odgovarajućoj formi. Koja je vaša uloga u tome i da li se uopšte osjećate odgovornim?

    2. GASTARBAJTER

      AMA CUBRILOVIC KONACNO RECI ISTINU NARODU ZBOG CEGA SE GRADI TAJ AUTOPUT KOJI NIKOME NE TREBAAA… PA POGLEDAJ DALMATINU OD ZAGREBA DO SPLITA, ONA NEMA OPRAVDANOSTI A DA NE GOVORIMO O TVOJIM STUDIJAMA ZA TVOJE AUTOPUTEVE I MOSOTOVE KOJE SI DOGOVORIO… NEGO MINISTRE MOZES LI JAVNO PREZENTOVATI IMOVINU KOJU SI STEKAO…CIJELA MANJACA ZNA STA SI IMAO 1992.GODINE KADA SI SE UKLJUCIO U SDS