Capital.ba

Danas počinje Festival čvaraka na Paliću

07.12.2013. / 7:15

cvarakSUBOTICA, Predstojećeg vikenda na Paliću, ispred “Male gostione” biće priređen Drugi međunarodni festival čvaraka.

Program će početi danas u 9 časova takmičenjem u pečenju čvaraka, koje će imati humanitarni karakter, jer će mast biti poklonjena nekoj od socijalnih ustanova.

Kako najavljuju organizatori, u takmičenju će učestvovati majstori čvaraka iz Bačke, Srema, Mađarske i Slavonije.

Festival će zvanično biti otvoren u 11 časova, nakon čega će biti organizovan disnotorski ručak i objavljeni rezultati takmičenja.

Tokom dana biće organizovana i izložba i prodaja mesa i mesnih prerađevina, a pri kraju dana i disnotorska večera.

Za nedjelju, 8. decembar, predviđen je nastavak disnotorskog programa, a u 11 časova će biti održana tradicionalna dječija manifestacija trka “Deda Mrazova“.

Start trke je ispred ”Male gostione”, trči se ili šeta po kružnoj stazi od 600 metara sat vremena, a minimum je jedan krug. Svaki učesnik će dobiti medalju za uspomenu.

Član Gradskog veća zadužen za poljoprivredu Šimon Ostrogonac je ovim povodom rekao da i grad Subotica i AP Vojvodina podržavaju ovu međunarodnu manifestaciju i u finansijskom i u svakom drugom smislu.

“Grad je i prošle godine podržao Međunarodni festival čvaraka. Ispostavilo se da je manifestacija bila veoma uspješna i ja se nadam da će i ove godine interesovanje za Festival biti veliko”, istakao je Ostrogonac i pozvao građane da posjete manifestaciju.

Drugi međunarodni festival čvaraka organizuju turistička preduzeća “Park Palić” i “Elit Palić”, kao i mesara “Noge“. Tanjug

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!