Capital.ba

PC tržište na nivou onog iz 2008. godine

04.12.2013. / 6:45

pcNJUJORK, Prema izvještaju analitičke kompanije IDC, PC tržište će zabilježiti pad od čak 10,1 odsto ove godine, a isporuka u konzumerskom segmentu opašće za čak 15 odsto.

Pad je još veći od onog koji se ranije predviđao, 9,7 odsto, a biće isporučeno 314,8 miliona uređaja, što je u rangu sa prodajom iz 2008. godine, piše PC World.
I u narednoj godini PC tržište će zabiljižiti pad, predviđa IDC, i to 3,8 odsto.
“Iako istraživanja IDC-a pokazuju da PC ostale primarni kompjuterski uređaj, na primjer, PC se koristi vremenski duže od telefona ili tableta tokom dana, korišćenje PC-ja je u padu svake godine kako sve više uređaja postaje dostupno“, rekao je Džej Čou, viši analitičar ove kompanije, prenose agencije.

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!