Capital.ba

Na području Modriče završena berba kukuruza na oko 70 odsto zasijanih površina

22.10.2013. / 16:15

kukuruzMODRIČA, Na području opštine Modriča berba kukuruza završena je na oko 70 odsto od ukupno 8.000 hektara zasijanih površina ovom kulturom, izjavio je šef Odsjeka za poljoprivredu u Odjeljenju za privredu opštine Modriča Jovo Mišić.

Mišić je rekao da su zbog visoke temperature tokom ljeta prinosi manji za 20 odsto u odnosu na prošlu godinu i da se kreću od šest do osam tona po hektaru.

On je dodao da je kvalitet zrna zadovoljavajući.

Mišić je istakao da više od 90 odsto ukupnog roda kukuruza ratari upotrijebe za vlastite potrebe, a manji dio prodaju na lokalnom tržištu.

Prema njegovim riječima, istovremeno sa berbom kukuruza traje i sjetva ozimih žitarica, a do sada je 1.200 hektara zasijano pšenicom, odnosno 60 odsto od planiranih 2.000 hektara.  Srna

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!