Capital.ba

Ren: Bankrot SAD bi imao dramatične posljedice

14.10.2013. / 16:02

oli renLUKSEMBURG, Evropski komesar za ekonomska i monetarna pitanja Oli Ren rekao je da bi mogući bankrot SAD imao “dramatične posljedice” po globalnu ekonomiju.

“Veoma je važno da SAD prevaziđu fiskalni problem. Inače, to bi moglo imati potencijalne dramatične posljedice po svjetsku ekonomiju i tek započeti oporavak u EU”, rekao je Ren.

Slično upozorenje ranije je objavio i guverner francuske Centralne banke Kristijan Nojer u francuskom dnevniku “Figaro”.

Ukoliko bi došlo do bankrota SAD, to bi bilo kao, kako je to predočio Međunarodni monetarni fond /MMF/, udar munje u finansijska tržišta.

Nojer je istakao da bi sličan događaj izazvao “silovite i duboke” turbulencije širom svijeta.

SAD se u četvrtak 17. oktobra suočavaju sa mogućnošću prvog bankrotiranja u istoriji, ukoliko političari u Vašingtonu ne postignu dogovor o podizanju nivoa zaduženja.

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!