Capital.ba

Razmotren Nacrt izmjena Zakona o eksproprijaciji

09.10.2013. / 15:02

narodna skupstina rsBANJALUKA, Narodna skupština Republike Srpske razmotrila je danas Nacrt zakona o izmjenama Zakona o eksproprijaciji kojim se precizira da se nepokretnost može eksproprisati radi izvođenja radova ili izgradnje u oblastima zdravstva, obrazovanja i socijalne zaštite.

“Nepokretnost se može eksproprisati radi izvođenja radova ili izgradnje i u oblastima kulture, vodoprivrede, sporta, saobraćajne, energetske, telekomunikacijske i komunalne infrastrukture, kao i objekata za potrebe državnih organa i industrijskih objekata“, navodi se u obrazloženju zakonskog rješenja.

Nacrtom zakona o izmjenama Zakona o eksproprijaciji propisano je da je opšti interes utvrđen ukoliko je posebnim zakonom propisano da je izgradnja određenih objekata ili izvođenje radova od opšteg interesa.

“Prijedlog za utvrđivanje opšteg interesa za eksproprijaciju podnosi lice koje, prema odredbama ovog zakona, može biti korisnik eksproprijacije“, ističe se u obrazloženju.

Vlada Srpske će o prijedlogu za utvrđivanje opšteg interesa odlučiti u roku od 30 dana, a protiv ovog akta može se pokrenuti upravni spor.  Srna

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!