Capital.ba

Naredne godine očekuje se rast grčke ekonomije

07.10.2013. / 13:59

grckaATINA, Grčka je danas izrazila očekivanja da će ekonomija te zemlje naredne godine zabilježiti rast i to prvi put poslije šest godina.

Zamjenik grčkog ministra finansija Hristos Stajkuras rekao je da će, prema predviđanjima, ekonomija zabilježiti rast od 0,6 odsto.

Grčka ekonomija je od početka finansijske krize 2008. godine umanjena za oko četvrtinu. Krajem 2009. godine, Grčku je potresla vijest da su dugovanja mnogo veća od očekivanih.

Atina je izbjegla bankrot pomoću paketa finansijske pomoći iz inostranstva, a zauzvrat su uvedene oštre mjere štednje i povećanja poreza.

Vlada je uspjela da smanji deficit u ovogodišnjem budžetu na 2,4 odsto.

Prema nacrtu budžeta, koji je danas iznijet, deficit će ostati na istom nivou i u 2014. godini.

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!