Capital.ba

Dodik: Potkozarje – centar voćarstva

11.09.2013. / 13:56

dodikGORNJI PODGRADCI, Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je Potkozarje centar voćarstva u Srpskoj, te da je Vlada Srpske dala veliki doprinos u razvoju ovog kraja.

“Osim subvencija poljoprivrednicima Vlada Srpske obezbijedila je i novac za otkup viška voća. Izgrađena je moderna saobraćajnica od autoputa do Gornjih Podgradaca, a u toku su i radovi na dionici puta odavde do Mrakovice. Podgradci nikada više neće biti mjesto gdje se okreće autobus”, rekao je predsjednik Dodik, koji je danas u Gornjim Podgradcima kod Gradiške otvorio osmu tradicionalnu manifestaciju “Dani voća Potkozarja 2013”.

Komentarišući činjenicu da je danas u isto vrijeme u gradskom parku u Gradišci otvoren Sajam voća i povrća, on je istakao da je na “Dane voća Potkozarja” pozvan prije dva mjeseca, a da je za manifestaciju u Gradišci saznao tek danas.

“Na tu manifestaciju nisam pozvan. Sama činjenica da su ovdje izlagači voća iz šest opština, te da je došao veliki broj posjetilaca dovoljno govori. Ne treba da se dijelimo, već da se ujedinjujemo. Ima nas malo u Srpskoj i moramo biti složni”, poručio je Dodik u Gornjim Podgradcima.

Na “Danima voća Potkozarja 2013” u Gornjim Podgradcima voće su izložili proizvođači iz Gradiške, Prijedora, Laktaša, Srpca, Čelinca i Kozarske Dubice. Brojna udruženja žena predstavila su domaća jela, a prikazan je i bogat kulturni program.  Srna

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!