Capital.ba

Cvijanović: Vratiti plate na raniji nivo

04.09.2013. / 16:11

zeljka cvijanovicTESLIĆ, Premijer Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da je Vlada Srpske opredijeljena da umanjene plate budžetskim korisnicima budu vraćene na raniji nivo, što je rezultat zajedničke analize sa predsjednikom Republike.

Cvijanovićeva smatra da je vraćanje nivoa plata budžetskim korisnicima za pet procenata zaključno sa julom bio dobar potez.

“Naravno da smo i tada razgovarajući sa sindikatima rekli da ćemo nastojati da to od sljedeće godine bude na istom nivou, odnosno da se ne vidi smanjenje i sada imamo pokazatelje koji kažu da će to biti moguće”, rekla je Cvijanovićeva.

Govoreći o rebalansu budžeta, Cvijanovićeva je istakla da je to rutinska stvar. “Nismo predvidjeli da ćemo vratiti plate za pet procenata i naravno da se samim tim javila potreba za rebalansom budžeta”, rekla je Cvijanovićeva.

Ona je dodala da se mora izlaziti u susret i potrebama penzionera, ali da se ne mogu davati nerealna obećanja.

Cvijanovićeva je rekla da pregovori sa penzionerima teku i da su uzimane u obzir različite opcije i računice, zbog čega u ovom trenutku ne može govoriti o procentu eventualnog povećanja penzija.

Prema njenim riječima, Vlada Srpske je svjesna da su potrebne intervencije i među drugim kategorijama, ali da je suštinski važno obezbijediti intervencije u samu privredu.  Srna

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!