Capital.ba

Mali: Nema nagovještaja povećanja PDV-a

02.09.2013. / 9:22

sinisa maliBEOGRAD, Savjetnik za privredu i finansije prvog potpredsjednika Vlade Srbije Siniša Mali izjavio je juče da iza ekspozea premijera Ivice Dačića ne stoji nagovještaj povećanja PDV, već je cilj da se u narednom periodu smanje poreski nameti.

– Iza ekspozea premijera Dačića ne stoji nagovještaj povećanja PDV, štaviše namjera ove vlade je da se u narednom periodu smanje poreski nameti kako bi se omogućio dalji razvoj privrede i privreda oslobodila velikih nameta – kazao je Mali novinarima povodom pitanja koje URS uputio premijeru da pojasni da li se iza njegovog ekspozea u Skupštini Srbije krije najava povećanja PDV-a.

– Ni na koji način ne postoji nagovještaj povećanja PDV u narednom periodu, kao što navode Ujedinjeni regioni Srbije – kazao je Mali.

Portparol URS-a Marko Selaković rekao je juče, na konferenciji za novinare, da u URS-u ocijenjuju da je ekspoze premijera “nedorečen i ne donosi ništa novo, izuzev, možda, povećanja PDV.

– Čitao sam ekspoze premijera Dačića i uočio da govori da će povećati namete na potrošnju. Cijeli ekspoze ostaje nedorečen i ne donosi ništa novo osim što možda kroz tu najavu povećanja nameta na potrošnju Dačić najavljuje povećanje PDV-a i to je pitanje za njega – da li se iza ekspozea krije najava povećanja PDV-a – upitao je Selaković. Tanjug

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!