Capital.ba

Ostvareni i raspoređeni prihodi veći za 15 odsto nego prošle godine

27.12.2007. / 17:38

SARAJEVO, Ukupno naplaćeni i raspoređeni javni prihodi u Federaciji BiH od januara do oktobra ove godine iznosili su 4,7 milijardi KM, što je za 610,9 miliona KM ili 15 odsto više nego u istom periodu 2006. godine – navodi se u informaciji o ostvarenim i raspoređenim prihodima koju je danas usvojila federalna vlada.

Najveći dio tog iznosa, odnosno 42 odsto, pripao je kantonalnim i opštinskim budžetima, slijede vanbudžetski fondovi sa 35 odsto, federalnom budžetu pripalo je 20 odsto, a ostalim korisnicima tri odsto.

Vlada FBiH danas je razmatrala Izvještaj o realizaciji Akcionog plana suzbijanja rada na crno od 2. do 31. jula i od 5. novembra do 1. decembra ove godine i zaključila da je akcija u cijelosti bila uspješna.

Vlada je zadužila Federalnu upravu za inspekcijske poslove da u saradnji sa kantonalnim inspekcijama nastavi u redovnom radu smanjivati broj radnika na crno, kao i da u naredna dva mjeseca izvrši kontrolu rada Zavoda i vođenja evidencije nezaposlenih u FBiH po kantonima.

Share Tweet Preporuči

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!