Capital.ba

Er Berlin smanjio gubitke

15.08.2013. / 16:53

air berlinBERLIN, Drugi po veličini avioprevoznik u Njemačkoj, Er Berlin smanjio je gubitke, zahvaljujući povećanoj iskorišćenosti kapaciteta i smanjenju broja linija koje nudi.

Er Berlin navodi da je u tri mjeseca zaključno sa junom zabilježio neto gubitak od 38 miliona evra, u odnosu na minus od 99,8 miliona iz istog perioda lani, prenosi agencija Frans pres.
Kompanija navodi da je gubitak iz poslovanja smanjen na 8,1 sa 29,4 miliona evra, dok su prihodi bili stabilni i iznosili 1,11 milijardi, u odnosu na 1,13 milijardi iz istog perioda 2012.

“U drugom kvartalu, Er Berlin je povećao iskorišćenost kapaciteta i prihode po putniku i pređenom kilometru”, naveli su iz kompanije. Broj linija na kojima se leti smanjen je u drugom kvartalu na 440 sa 520 u 2012. godini, a iskorišćenost kapaciteta uvećana je za četiri odsto na 83,7 odsto.

Njemačka aviokompanija navela je da je dogovorila prodaju do 11 aviona filijali kineske firme Minšeng fajnenšl lizing, u cilju smanjenja dugova. Transakcija uključuje pet korišćenih Erbasovih aviona “A320”, kao i dva nova aviona koja će biti isporučena iduće godine, “erbas A320” i “boing 737-800”. Tanjug

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!