Capital.ba

Koridori Srbije sutra o rješavanju problema sa Alpinom

05.08.2013. / 13:13

137569981456_8BEOGRAD, Preduzeće Koridori Srbije predstaviće sutra javnosti plan rješavanja problema sa austrijskom kompanijom Alpina, koja je angažovana na izgradnji Koridora 10.

Direktor Koridora Srbije, Dmitar Đurović, održaće konferenciju za novinare na temu “Status ugovora sa kompanijom Alpina GmbH”, saopšteno je iz te kompanije.

Alpina, koja je bankrotirala, angažovana je na izgradnji autoputa u dužini oko 23 kilometara od Pirota do Dimitrovgrada, i na obilaznici oko Dimitrovgrada do granice sa Bugarskom, dok je izgradnja dva tunela na pomenutim trasama povjerena grčkoj Terni.

Đurović je ranije izjavio da će sa Alpinom najvjerovatnije biti raskinut ugovor, kao i da je ta firma na pomenutom dijelu Koridora 10 završila 86 odsto mostova, a trasu i ostale objekte na tim dionicama 52 odsto.

Radovi na dionici Pirot – Dimitrovgrad finansiraju se iz kredita EBRD, a radove na obilaznici oko Dimitrovgrada kreditira Svjetska banka. Tanjug

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!