Capital.ba

Vlada prihvatila programa zaštite socijalno ugroženih kategorija

21.12.2007. / 18:05

BANJALUKA, Vlada Republike Srpske (RS) donijela je danas Odluku o prihvatanju Programa zaštite socijalno ugroženih kategorija potrošača električne energije, čime se u Budžetu RS za 2008. godinu obezbjeđuju sredstva za subvenciju u iznosu od oko četiri miliona KM.

Iz Ministarstva privrede, energetike i razvoja RS je saopšteno da će ovim programom biti obuhvaćeno oko 70 000 potrošača, i to penzioneri sa mjesečnim primanjima nižim od 135 KM, kao i druge socijalno ugrožene kategorije stanovništva koje nisu u stanju da podnesu povećanje cijena električne energije od 1. januara 2008. godine, koje je najavljeno današnjim usvajanjem novih tarifnih stavova u Regulatornoj komisiji za energetiku RS.

“Postupajući po zaključku Narodne skupštine RS, a nakon najave da su preduzeća iz sastava MH `Elektroprivreda RS` Trebinje dostavila zahtjeve za povećanjem cijena električne energije Regulatornoj komisiji za energetiku RS, Vlada RS je formirala Radnu grupu sa ciljem da se sačini Program kojim bi se, u slučaju povećanja cijena električne energije, spriječile sve negativne posljedice mogućeg povećanja na socijalno ugrožene kategorije” – ističe se u saopštenju.

U saopštenju se naglašava i da će u skladu sa predloženim programom najavljeno povećanje cijena električne energije za potrošače iz navedenih kategorija, čija potrošnja ne prelazi 300 kilovat-časova mjesečno, biti u potpunosti neutralisano, što je i bila osnovna ideja prilikom izrade ovog programa.

Share Tweet Preporuči

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!