Capital.ba

Felić: Bez posla nemoguće obezbijediti plate

22.07.2013. / 12:24

hidrogradnjaSARAJEVO, Predsjednik Nadzornog odbora sarajevske kompanije “Hidrogradnja” Emir Felić izjavio je da su sredstva za isplatu plate za april i maj radnicima na projektima i u direkciji obezbijeđena, te da će ovih dana biti isplaćena.

On je naveo da je nakon blokade računa ove kompanije Uprava uspjela riješiti dio problema i iznaći sredstava, ali da je problem nedostatak posla na domaćem tržištu i isplata narednih plata.

“Bez posla je nemoguće osigurati redovnu platu, zbog čega Uprava razgovara sa Vladom Federacije i `Autocestama` kako bi obezbijedila posao”, pojasnio je Felić.

Prema njegovim riječima, ukoliko se ne osigura posao radnici bi morali opet ići na “prinudno čekanje”, što bi bio veliki problem i za Upravu i za Vladu, koja je vlasnik 60 odsto kapitala u “Hidrogradnji”.

Predsjednik Sindikata “Hidrogradnje” Redžep Tufekčić ranije je najavio da će, ukoliko menadžment ne osigura plate, radnici obustaviti rad u pogonima Greben, Briješće, Hadžići “Sigma” i Vijenac, ali da sa radom prestaje i direkcija u Sarajevu.

On je najavio da će radnici “završiti na ulici” ukoliko direktor ove firme Džemaludin Peljto ne suspenduje odluku o prinudnom godišnjem odmoru, na kome se nalazi većina od oko 400 radnika.  Srna

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!