Capital.ba

Citadel planira dovesti strane investitore u RS

20.12.2007. / 8:04

BANJALUKA -,U RS i BiH postoji mnogo potencijala u oblasti energetike, saobraćaja i veza, i drvoprerađivačke industrije u koje će u budućnosti ulagati strani investitori, istakli su u kompaniji za investiciono savjetovanje “Citadel Investment Services”, na prezentaciji u Banjaluci.
Ova kompanija koja je kao savjetnik Vlade Srbije učestvovala u najvećim privatizacijama u toj zemlji otvorila je ove godine predstavništvo u RS s ciljem dovođenja stranih investitora u RS i BiH.
Aleksandar Petrović, direktor kancelarije “Citadel” u Banjaluci, rekao je da su najveći potencijali za ulaganje u RS i BiH u oblasti energetike, posebno termoelektrana i rudnika, ali i saobraćaja i veza i istakao da ova kompanija već učestvuje na projektima u ovim oblastima u RS.
“Učestvujemo već u aktivnostima na izgradnji mreže autoputeva u RS, kao i izgradnji aerodrome u Trebinju”, rekao je Petrović, dodavši da će prve investicije u RS u koje će biti uključen “Citadel” biti realizovane u januaru ili februaru sljedeće godine.
Petrović je naveo da prema istraživanju koje je u BiH uradio “Citadel” na ovom prostoru postoji neusklađenost ekonomskih i političkih rizika, ali da su srednjorono gledano ekonomske perspektive BiH dobre.
“Upravo je jedan od naših zadataka da otklonimo nedoumice stranih investitora i da ih dovedemo da investiraju ovdje, naročito u industrijsku proizvodnju”, istakao je Petrović.
Kompanija “Citadel” je kao savjetnik Vlade Srbije učestvovala u privatizaciji “Mobija 63”, duvanskih industrija u Nišu i Vranju, Vojvođanskoj i Panonskoj banci, zatim, kao savjetnik “Verano Motorsa” u kupovini Robnih kuća “Beograd”, te ruskog “Lukoila” pri kupovini “Beopterola

Share Tweet Preporuči

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!