Capital.ba

Porasla zarada Vels Farga zbog više odobrenih kredita

13.07.2013. / 7:20

vels fargoNJUJORK, Američki bankarski gigant Vels Fargo saopštio je juče da je u drugom kvartalu profit uvećan za 19,4 odsto, zahvaljujući poboljšanju kvaliteta kredita na tržištu nekretnina i rastu ukupnog broja odobrenih zajmova.

Najveća američka banka po broju odobrenih hipotekarnih kredita navodi da je u drugom ovogodišnjem tromjesečju zaradila 5,5 milijardi dolara, u poređenju sa 4,6 milijardi iz istog kvartala lani, prenijela je agencija Frans pres.

Prihodi su istovremeno porasli na 21,4 sa 21,3 milijarde dolara. Ključni faktor iza pozitivnih rezultata je poboljšanje kvaliteta kredita, budući da su gubici na zajmovima pali na 1,2 sa 2,2 milijarde dolara, koliko su iznosilli u drugom kvartalu 2012.

Ukupna vrijednost odobrenih kredita porasla je za 3,5 odsto na 802 milijarde dolara. Komercijalni zajmovi porasli su za 1,8 milijardi dolara, a potrošački za 250 miliona.

Akcije Vels Farga su tokom jučerašnjeg trgovanja porasle za 1,7 odsto na 42,56 dolara po akciji. Tanjug

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!