Capital.ba

“Bulgartabak” preuzeo Fabriku duvana Banjaluka

19.06.2013. / 10:06

fabrika duvanaBANJALUKA, Bugarski holding “Bulgartabak” preuzeo je većinski dio akcija od dosadašnjeg vlasnika Fabrike duvana Banjaluka “Antonić trejd” i time zvanično postao većinski vlasnik ove fabrike, potvrdio je predsjednik Sindikalne organizacije ovog preduzeća Miroslav Marinković.

“U narednom periodu radnici Fabrike duvana očekuju da bude imenovano novo rukovodstvo preduzeća sa kojim predstavnici radnika treba da razgovaraju o potpisivanju kolektivnog ugovora gdje će prava radnika biti zaštićena u skladu sa Zakonom o radu”, istakao je Marinković.

On je izrazio zahvalnost svim ljudima dobre volje i medijima koji su svojom objektivnošću u izvještavanju pomogli radnicima da ostvare cilj – sačuvaju radna mjesta i Fabriku duvana Banjaluka.

Vlada Republike Srpske potpisala je 9. aprila 2013. godine Memorandum o razumijevanju sa kompanijom “Bulgartabak”. U ime Vlade Republike Srpske Memorandum je potpisala premijer Željka Cvijanović, a u ime “Bulgartabaka” izvršni direktor kompanije Vencislav Čolakov.

Potpisanim memorandumom “Bulgartabak” obavezuje se da će u naredne tri godine zadržati postojeći broj radnika, izvršiti investiranje u modernizaciju fabrike i početi sa radom prepoznatljivih brendova.  Srna

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

    Komentari na članak: “Bulgartabak” preuzeo Fabriku duvana Banjaluka

    1. puka 59 - POZITIVNO

      SAMO DA NA IST INAĆIN RIJEŠIMO I U FEDERACIJI FDM BILO BI FAJN .