Capital.ba

Bivši sindikalista Željeznica RS pronevjerio 27.000 KM

06.06.2013. / 7:10

zeljeznice rsDOBOJ, Protiv bivšeg predsjednika Sindikata radnika infrastrukture “Željeznica RS” Stojana Kele iz Banjaluke, koji je osumnjičen da je protivzakonito prisvojio više od 27.000 maraka, Sektor kriminalističke policije CJB Doboj podnio je izvještaj dobojskom Okružnom tužilaštvu.

Keli se stavlja na teret i da je počinio krivično djelo falsifikovanje ili uništavanje poslovnih ili trgovačkih knjiga ili isprava.
– Za S. K. iz Banjaluke postoji osnov sumnje da je kao predsjednik Sindikata radnika infrastrukture ŽRS i jedan od ovlašćenih potpisnika za raspolaganje novčanim sredstvima, u periodu od novembra 2007. do kraja 2008. godine, sa žiro-računa ove sindikalne organizacije više puta podizao gotovinska sredstva u ukupnom iznosu od 27.602 marke – saopšteno je iz CJB Doboj.
U saopštenju se navodi da taj iznos, suprotno Zakonu o računovodstvu i reviziji RS, nije evidentirao u blagajni sindikalne organizacije, niti je evidentirano dalje trošenje tih sredstava, usljed čega navedene promjene nisu mogle da budu knjižene, niti dalje praćene.
Sadašnji predsjednik Sindikata radnika infrastrukture “Željeznica RS” Nikola Stojanović rekao je da je upoznat sa ovim slučajem, istakavši da je Nadzorni odbor ŽRS otkrio da je Kela zloupotrijebio svoj položaj, odnosno da se neovlašćeno potpisivao na dokumenta, koja su uglavnom bila za dizanje novčanih sredstava.
– Sindikalni odbor donio je odluku da kada se u banci dižu sredstva, najmanje moraju biti četiri potpisa. Međutim, Kela, kada mu je istekao mandat, odnio je sa sobom čak i pečate i samovoljno podijelio sindikalnu organizaciju – kazao je Stojanović. Glas Srpske

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!