Capital.ba

Trifković: Razvijati dostupnost rijeka kao destinacija

27.05.2013. / 14:57

raftingBANJALUKA, Republika Srpska treba raditi na razvoju rijeka kako bi bile dostupne kao destinacije za turizam na kopnenim vodama, jer privlače ljubitelje avanturističkog turizma, smatra pomoćnik ministra trgovine i turizma Aleksandra Trifković.

Trifkovićeva je tokom seminara “Održivi turizam na destinacijama kopnenih voda”, koji je u protekla dva dana održan u nekoliko gradova u Srbiji, istakla da se u Srpskoj posebno ističe rafting u kanjonima Vrbasa, Tare i Drine, koji je u ekspanziji među mlađom turističkom klijentelom, ali da je primjetan i razvoj ribolovnog turizma na rijekama i jezerima u jugozapadnom dijelu Srpske, gdje je među posjetiocima najviše inostranih gostiju.

Cilj prezentacija na seminaru odnosio se na to kako privući što veći broj turista na određenu destinaciju, a da se pri tom ne naruši koncept održivosti, saopšteno je iz resornog ministarstva.

Tokom dva dana razmijenjena su iskustva po pitanju sagledavanja različitih aspekata razvoja unutrašnjih vodnih destinacija, od socijalnih i ekoloških, do ekonomskih pitanja.

“Budući da je riječ o destinacijama koje spadaju u prirodna bogatstva, potrebno je raditi na njihovom razvoju kako bi bile turistički dostupne, ali isto tako i na njihovom očuvanju i valorizaciji kako bi bile sačuvane generacijama koje dolaze”, rekla je Trifkovićeva.

Seminar, koji je organizovala Vlada Srbije u saradnji sa Svjetskom turističkom organizacijom pri UN, okupio je više od stotinu stručnjaka i zvaničnika iz cijelog svijeta, održan je u specifičnom ambijentu, na plovnom objektu na Dunavu, tokom kojeg je posjećeno nekoliko gradova u Srbiji.  Srna

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!