Capital.ba

Uskoro analiza primanja u javnim preduzećima

26.11.2008. / 14:11

BEOGRAD,  Vlada Srbije obavijestila je parlament da priprema analizu visine ukupnih primanja u javnim preduzećima u Srbiji.

U pismu Vlade Srbije, upućenom predsjedniku parlamenta Slavici Đukić-Dejanović, navodi se da će Vlada izvršiti analizu ukupnih primanja rukovodećih organa u javnim preduzećima.

Vlada će, kako se navodi, utvrditi da li su ta primanja određivana i isplaćivana u skladu sa pozitivnim propisima, kao i ostale okolnosti vezane za isplate tih primanja.

Analiza primanja biće izvršena povodom navoda koje postoje u javnosti o visini zarada, odnosno plata i bonusa koje su isplaćivane ili se isplaćuju u javnim preduzećima ”Železnice”, Aerodrom ”Nikola Tesla” i druga.

Vlada je utvrdila mjerila za određivanje naknada za rad članova upravljanja i nadzora javnih preduzeća i zavisnim društvima kapitala čiji su osnivači ta javna preduzeća, javnim agencijama i drugim oblicima organizovanja čiji je osnivač Srbija.

Dodaje se da je u toku je rad na utvrđivanju mjerila za određivanje visine primanja rukovodećih organa u javnim preduzećima.

Share Tweet Preporuči

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!