Capital.ba

Vrijednost prodaje proizvoda veća za oko 17 odsto

21.05.2013. / 16:07

kmBANJALUKA, Vrijednost prodaje proizvoda poljoprivrede, šumarstva i ribarstva iz vlastite proizvodnje u Republici Srpskoj u prvom kvartalu ove godine iznosila je 46,8 miliona KM i veća je za 16,9 odsto nego u istom periodu prošle godine, podaci su Zavoda za statistiku Srpske.

Najveći dio odnosi se na prodaju stočarskih proizvoda u vrijednosti od 22,13 miliona KM, a zatim na prodaju proizvoda šumarstva u vrijednosti od 18,2 miliona KM.

U prvom kvartalu ove godine, u odnosu na isti period prošle godine, najveći procentni rast prodaje od 41,1 odsto registrovan je kod stočarskih proizvoda, dok je najveći pad od 36,2 odsto registrovan kod ratarskih proizvoda.

Vrijednost otkupa od porodičnih poljoprivrednih gazdinstava u prvom kvartalu iznosila je 16,62 miliona KM i veća je za 4,9 odsto nego u istom periodu prošle godine.

Najveća vrijednost otkupa, koja premašuje 15 miliona KM, ostvarena je kod stočarskih proizvoda. Srna

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!