Capital.ba

Odsjek za parking i garaže za tri mjeseca ostvario prihod veći od 700.000 KM

05.04.2013. / 12:50

parkingBANJALUKA, Odsjek za parking i garaže grada Banjaluka u prva tri mjeseca ove godine inkasirao je 732.335 KM, potvrdio je šef Odsjeka Branimir Papić.

On je istakao da za prva četiri mjeseca očekuju prihod od milion KM, a da na kraju godine više od tri miliona KM.

Papić je rekao da su cijene nepromijenjene, što znači da u prvoj tarifnoj zoni jednočasovno parkiranje košta 1 KM, dnevna karta pet KM, mjesečna 100 KM, a godišnja karta u prvoj zoni 1.000 KM.

U drugoj tarifnoj zoni cijena je 0,5 KM za čas parkiranja, tri KM dnevna karta, za mjesečnu kartu treba izdvojiti 40, a za godišnju 400 KM.

Banjaluka raspolaže sa 3.334 parking mjesta, odnosno 46 parkirališta i tri garaže.

Iako privatna pravna lica od 2011. godine imaju mogućnost za izgradnju i naplatu parkirališta na području grada, Papić kaže da nije bilo zainteresovanih.

“Za sada se nije javila ni jedna firma niti privatno lice sa zahtjevom da mu se odobri naplata parkiranja. Razloge za to teško je nabrojati, ali smatramo da su neki od najvažnijih oni ekonomske prirode i isplativosti. Obavljanje ove djelatnosti ne donosi brzu zaradu, što većinu zainteresovanih odbija u samom startu”, pojasnio je Papić.

U nadležnosti Odsjeka za parking i garaže Administrativne službe grada Banjaluka nalaze se i dva “pauk” vozila, koji su u prva tri mjeseca ove godine ukupno premjestili 659 vozila, dok je kod 75 vozila započeto premiještanje, odnosno vlasnik se pojavio prije stavljanja vozila na platformu, pa je platio pola kazne.

Papić je rekao da ove godine neće biti izgradnje novih parkinga, ali je planirano proširenje parkinga kod Kliničkog centra Banjaluka, gdje se parkiranje ne naplaćuje, za šta je obezbijeđeno 120.000 KM. Srna

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!