Capital.ba

Red bul meta ucjene

15.03.2013. / 7:45

red bulSALCBURG, Proizvođač osvježavajućih pića “Red bul” saopštio je juče da je postao meta ucjene lica koja prijete da će kontaminirati njegove energetske napitke.

Ucjenjivači su zaprijetili da će zagaditi limenke za pića fekalnim materijama ukoliko ne dobiju novac. “Red Bul” je objavio da su izvršene provjere navodno kontaminiranih limenki u određenim radnjama, ali da nije otkriveno ništa sumnjivo.
“Neko već sedmicama pokušava da ucijeni ‘Red bul’. Blisko sarađujemo sa policijom i blizu smo počinilaca. Oni će biti pronađeni”, navodi se u saopštenju, koje prenosi Rojters.
Policija u Salcburgu, gdje se nalazi sjedište kompanije, nije željela da komentariše ovaj slučaj.
Portparol kompanije Markus Neher izjavio je da tužilaštvo u ovom gradu vodi istragu od početka marta, ali da do sada nije otkriven nijedan slučaj kontaminacije.
On je rekao da je istraga fokusirana na Austriju, ali da postoji i saradnja sa tužilaštvom u Njemačkoj.
Suosnivač “Red bula” Diter Matešić posjeduje bogatststvo od 7,1 milijardi dolara, što ga čini najbogatijim Austrijancem i 162. najbogatijim čovjekom u svijetu, navodi magazin “Forbs”. “Red bul” je u 2011. godini povećao prodaju za 12 odsto i ostvario prihod od 5,6 milijardi dolara, prenose agencije.

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!