Capital.ba

Uskoro brzi voz na liniji Tuluz – Barselona

06.03.2013. / 13:30

brzi vozPARIZ, Od 28. aprila trebalo bi da počne saobraćati prvi francuski brzi voz /Te-Že-Ve/ na direktnoj liniji od Tuluza do Barselone, objavio je Katalonski radio.

Prema informaciji, koju je objavio Katalonski radio, dva voza trebalo bi da saobraćaju svakog dana u oba smjera.

Uprava francuske željezničke kompanije SNCF nije ni potvrdila ni demantovala ovu informaciju, već je samo saopštila da datum još zvanično nije potvrđen, ali da bi ovaj termin mogao biti u opticaju.

Tehnički linija, koja prolazi kroz tunel Pertus, spremna je.

Stanovnici Tuluza mogli bi da stignu u Barselonu, bez presjedanja u Figuresu. Vrijeme trajanja putovanja nije saopšteno, ali se smatra da će biti potrebno tri i po sata.

Početak saobraćanja brzog voza na liniji Tuluz – Barselona podudariće se sa puštanjem linije Pariz – Barselona.

Planirano je da dva voza svakog dana saobraćaju iz Pariza za Barselonu i nazad, a putovanje bi trebalo da traje šest časova i 20 minuta.

Ova linija biće pojačana tokom vikenda.

Od jula mjeseca mreža Te-Že-Ve između Francuske i Barselone biće kompletna puštanjem u rad linije Lion – Barselona i Marselj – Barselona.

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!