Capital.ba

Niška mljekara: Naše mlijeko nije zagađeno

21.02.2013. / 7:30

mlijekoNIŠ, Niška mljekara je juče saopštila da koncentracije aflatoksina nađene u njenim proizvodima nisu opasne po zdravlje, i izrazila uvjerenje da se, kao jedna od rijetkih većih mljekara u Srbiji u domaćem vlasništvu, samo slučajno našla na putu “nekim finansijskim i političkim moćnicima”.

“Mlijeko Niške mljekare nije zagađeno. Istina je da koncentracije aflatoksina koja su pronađene u našim proizvodima nisu opasne po ljudsko zdravlje”, navedeno je u saopštenju povodom, kako se ističe, negativnog pominjanja ove mljekare u medijima.

U tekstu se, takođe, napominje da mljekare nisu u obavezi da ispituju prisustvo aflatoksina u mlijeku, ali da su u Niškoj mljekari preventivno povukli iz prodaje sve proizvode koji su apostrofirani i navedeni u izvještaju kao oni koji su potencijalno zagađeni.

U iščekivanju konačnih rezultata kontrole, Niška mljekara je pojačala sopstvenu kontrolu otkupa mlijeka i, do daljnjeg, neće uzimati mlijeko sa farmi na kojima se krave hrane kukuruzom i stočnom hranom.

Kako se navodi, više od 70 odsto otkupljenog mlijeka Niška mljekara preuzima od individualnih proizvođača koji imaju najviše pet krava, i koji krave hrane isključivo travom i sijenom.

Kooperanti od kojih se preuzima mlijeko, hrane stoku u najnezagađenijem dijelu Srbije, a to su Stara planina, Suva planina i Svrljiške planine, što se može i provjeriti, ističe se u saopštenju.
“Hoćemo da vjerujemo da smo se kao jedna od rijetkih većih mljekara u Srbiji, koja je ostala u domaćem vlasništvu, samo slučajno i usputno našli na putu nekim finansijskim i političkim moćnicima”, poručuju iz Niške mljekare. Tanjug

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!