Capital.ba

EPS u 2012. povećao naplatu na 98,97 odsto

02.02.2013. / 18:20

epsBEOGRAD, Elektroprivreda Srbije (EPS) imala je u 2012. godini naplatu od 98,97 odsto, što je najbolji rezulat u posljednjih pet godina, izjavio je direktor za distribuciju u EPS-u Dejan Vasić.

On je za kompanijski časopis Kilovat sat (kWh) kazao da takva naplata u 2012. godini omogućuje da se više uloži u infrastrukturu, posebno mjernu, što će dovesti do daljeg poboljšanja naplate i smanjivanja gubitaka električne energije, koji su iznosili 14,3 odsto.

Vasić je kazao da poboljšanje procenta naplate nije pomoglo da se zaustavi rast potraživanja od dijela kupaca navodeći da je početkom 2012. bilo 83 milijardi dinara duga, a na kraju septembra 95 milijardi dinara, od čega su 78 milijardi dugovi stariji od 60 dana.

“Riječ je o godinama nagomilavanim dugovima, koje će poslovodstvo EPS-a i resorno ministarstvo uskoro početi da razrješavaju”, rekao je on. Beta

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!