Capital.ba

Suša u SAD pojela trećinu kukuruza

12.01.2013. / 20:50

susaNJUJORK, Savezna vlada SAD je objavila konačan izvještaj o poljoprivrednim prinosima 2012, detaljno navodeći teške gubitke izazvane najgorom sušom u SAD od 1950. godine.

Poljoprivrednici su proizveli manje od tri četvrtine one količine kukuruza koju je očekivalo Ministarstvo poljoprivrede (USDA).
Ubrano je 10,78 milijardi bušela (273 miliona tona) što je 27 odsto manje od početne procjene Ministarstva od 14,8 milijardi bušela (375 miliona tona).
Lanjska berba je, međutim, ipak bila jedna od najvećih u američkoj istoriji jer je bolja tehnologija pripreme sjemena omogućila kukuruzu da izdrži sušu, a i sjetva je bila na većoj površini nego ranije: na 39,3 miliona hektara, što je najviše još od 1937, prenose agencije.

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!