Capital.ba

Broj nezaposlenih u Hrvatskoj prešao 360.000

08.01.2013. / 19:56

zagrebZAGREB, Broj osoba evidentiranih na Hrvatskom zavodu za zapošljavanje (HZZ) danas je prešao 360.000, a trenutni broj nezaposlenih je 360.799 osoba.

Na web-stranici HZZ-a takođe je objavljeno da slobodnih radnih mjesta ima 2.618.

Trenutni broj nezaposlenih predstavlja dnevno stanje nezaposlenih osoba prijavljenih u evidenciji HZZ-a, a broj slobodnih radnih mjesta prikazuje koliko je trenutno raspoloživih slobodnih radnih mjesta prijavljenih HZZ-u i oglašenih na web-stranici Berza rada HZZ-a.

Podaci o trenutnom broju nezaposlenih i broju slobodnih radnih mjesta informativnog su karaktera i zavise o dnevnim događanjima koja nisu ravnomjerno raspoređena tokom mjeseca, pojašnjava HZZ, prenose agencije.

Zadnji službeni statistički podaci, koji su rezultat redovnog mjesečnog izvještavanja o stanju na tržištu rada, odnosili su se na novembar 2012. godine, kada je u evidenciji HZZ-a bilo registrovano 347.047 nezaposlenih, što je bilo za 4,1 odsto ili 13.647 osoba više nego u oktobru, a za 14,9 odsto ili 44.967 osoba više nego u novembru 2011. godine.

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!